פסק-דין בתיק ת"ק 40489-01-12
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו |
40489-01-12
26.11.2012 |
|
בפני : יגאל נמרודי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אשר מנחם רוזנטל |
: 1. רן ארז 2. עו"ד ד"ר אריאל בוכניק |
| פסק-דין | |
לפניי תביעה שעניינה פיצוי בגין נזקים אשר על פי הנטען נגרמו לתובע מחמת הימנעות הנתבע 1 מלמסור לתובע מידע בעניינו, כל זאת בניגוד להוראת סעיף 13 לחוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981:
1. התובע פנה אל הנתבע 1, יו"ר ארגון המורים העל יסודיים והמכללות (להלן - " ארגון המורים"), בדרישה לקבלת מידע המצוי במאגר מידע שמנוהל על ידו. בהתאם לנטען, שלילת זכותו לעיין במידע אודותיו הסבה לו נזקים. לעניין שיעור הנזק, מציין התובע בבכתב התביעה, בסעיף 4 לפרק "הנזק לתובע", כדלקמן: "אין התובע יכול לכמת בכסף את נזקו. רק בשעות, הרבה שעות. הסכום היחיד שיש לאל ידו להציגו כנזק הוא מכתבים רשומים וטלפונים".
2. הנתבע 2 מכהן כאב בית דין של החברים בארגון המורים, כאשר במסגרת זו התדיין בעבר התובע בפניו. לטענת הנתבע 2, יש להורות על סילוקה על הסף של התביעה כנגדו, מחמת היעדר עילה, שהרי הנתבע 2 לא משמש מנהל מאגר המידע, לא נעשתה אליו פנייה להעברת מידע והוא ממילא אינו מחויב על פי הדין למסור לתובע מידע המצוי במאגר המידע.
3. לאחר בחינת כתבי הטענות, טענות הצדדים ונסיבות העניין, מאחר ולא הוצגה על ידי התובע תשתית עובדתית ומשפטית המקימה עילת תביעה ישירה כלפי הנתבע 2, אני מורה על דחיית התביעה כנגדו. עצם צירופו של הנתבע 2 כנתבע בתביעה הנוכחית מהווה שימוש לרעה שעשה התובע בהליך המשפטי. בנסיבות כאמור זכאי התובע שייפסקו לזכותו הוצאות משפט.
4. בהתאם להוראת תקנה 1 לתקנות הגנת הפרטיות (תנאים לעיון במידע וסדרי הדין בערעור על סירוב לבקשת עיון), תשמ"א-1981 (להלן - "התקנות"), על המבקש לעיין במידע המוחזק במאגר מידע להגיש לבעל מאגר המידע בקשה בכתב, חתומה בידו, שתכלול את הפרטים המפורטים בטופס שבתוספת הראשונה. כמו כן, בהתאם לתקנה 6 לתקנות, על המבקש לעיין במידע לשלם לבעל או למחזיק מאגר המידע תשלום ע"ס 20 ש"ח.
בהתאם לתקנה 2(א) לתקנות, יש לאפשר למבקש לעיין במידע "תוך 30 יום מיום שנתקבלה הבקשה לעיון; הרשם רשאי להאריך תקופה זו לעניין מסוים או למאגר מסוים ב-15 ימים נוספים".
5. בין הצדדים נתגלעה מחלוקת בשאלה מהו המועד בו הגיש התובע אל הנתבע 1 את הפנייה לקבל מידע בעניינו; התובע הציג בדיון פנייה מיום 25.7.2011 [ת/3], אשר אליה צורף הטופס המצוי בתוספת הראשונה לתקנות, כשהוא מלא (אין אינדיקציה המעידה על תשלום האגרה). הנתבע 1 טוען, כי הוא אינו זוכר שפנייה כאמור התקבלה אצלו והוא כלל לא בטוח שאישור רשות הדואר בדבר שיגור המכתב מתייחס לפנייה כאמור (עמ' 3, ש' 9 - 11). עם זאת, לא יכולה להיות מחלוקת, לפיה גם לשיטת הנתבע 1 המידע הרלבנטי נמסר לתובע באיחור. הנתבע 1 העיד, כי פנייתו של התובע לקבלת מידע התקבלה אצלו ביום 15.11.2011, הפנייה הועברה אל היועץ המשפטי של ארגון המורים, כאשר ביום 31.11.2011 הובהר לתובע שעליו להעלות את פנייתו על גבי טופס מתאים ולשאת בתשלום אגרה. האגרה שולמה ביום 6.12.2011 והתובע היה זכאי לעיין במידע בתוך 30 יום מאותו המועד (לא נטען ולא הוכח שהתקבלה ארכה למסירת המידע למשך 15 יום נוספים). ביום 19.1.2012, לאחר שחלף פרק הזמן הקבוע בדין למסירת המידע, הוגשה התביעה; בפועל, המידע נמסר לתובע ביום 1.2.2012 - באיחור, לאחר שהתביעה נמסרה לנתבע 1.
6. הנתבע 1 הדגיש, הן בכתב ההגנה והן בדיון שהתקיים בפני, כי התובע הינו "תובע סדרתי" (אין מחלוקת שהתובע מנהל כנגד ארגון המורים כ - 20 הליכים משפטיים; עמ' 2, ש' 9 - 12). על רקע האמור והיכרותו של הנתבע 1 את התובע, ראוי היה להקפיד - הקפדה יתירה - על המועדים הרלבנטיים ולמסור לתובע את המידע לו הוא זכאי על פי דין במועד הקבוע בדין. לא ניתן הסבר מניח את הדעת מדוע נמסר המידע באיחור (אין די בטענה לפיה היה צורך בשיגור פנייתו של התובע לבחינת היועץ המשפטי של ארגון המורים).
7. בסופו של יום, עולה שלצורך קידום מימוש זכות העיון הקבועה בדין, נאלץ התובע לנקוט בהליך משפטי. לתובע נגרמה טרחה בשל כך, בגינה הוא זכאי לפיצוי. עם זאת, שיעור הפיצוי הנתבע אינו סביר. בנסיבות העניין, בהיעדר ראיות להוכחת שיעור הנזק, אני פוסק את שיעור הפיצוי המגיע לתובע על דרך האומדן בשיעור של 2,500 ש"ח.
8. אני מחייב את הנתבע 1 לשלם לתובע סך של 2,500 ש"ח בצירוף אגרת בימ"ש ע"ס 50 ש"ח (בהתאם לשיעור היחסי של הסכום שנפסק), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל, ובצירוף הוצאות משפט ע"ס 400 ש"ח.
בגין דחיית התביעה כנגד הנתבע 2 ישא התובע בהוצאות לטובת ארגון המורים (כך לבקשת הנתבע 2, עמ' 3, ש' 25 - 26) בשיעור של 1,000 ש"ח. במסגרת קביעת שיעור ההוצאות הבאתי בחשבון את העובדה לא היה כל בסיס לצירופו של הנתבע 2 להליך המשפטי.
זכות להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי - בתוך 15 יום.
המזכירות מתבקשת לשלוח העתק מפסק הדין אל הצדדים.
ניתן היום, י"ב כסלו תשע"ג, 26 נובמבר 2012, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|